8 idei pentru a amenaja holul de intrare în casă

Zzona de intrare în casă este foarte importantă deoarece ea poate să da tonul locuinței sau cel puțin să fie extrem de grăitoare pentru cei ce îți trec pragul. Și da, poate fi o zonă dificil de amenajat pentru că funcționalitatea ei este crucială, însă nu este imposibil ca prima reacție a oricui te vizitează să fie WOW. Cum? Vei afla imediat pentru că astăzi avem 10 idei perfecte pentru tine.
1. Bancă + Cuier = Love
Orice intrare în casă are nevoie de un cuier. Poate nu neapărat pentru hainele pe care tu le folosești în fiecare zi, ci mai ales pentru vizitatori. Însă acest cuier nu trebuie să fie reprezentat doar de câteva agățătoare și atât. Un cuier cu o bancă încorporată sau care are o mică băncuță sub el se va dovedi de neprețuit în momentele în care vrei să te încalți sau vizitatorii vor să facă acest lucru. Din păcate, nu toți pantofii pot și încălțați din poziție verticală, deci fă lucrurile mai ușoare pentru toată lumea și instalează o bancă. Aceasta este cu atât mai utilă pentru familiile cu copii mici care sunt mult mai ușor de încălțat dacă stau jos decât atunci când stau în picioare.
2. Mergi pe minimalism
Holul de intrare în casă nu este foarte ofertant din punct de vedere al spațiului așa că recomandarea tuturor designerilor de interior este să mergi pe minimalism în alegerea mobilierului. Astfel, trebuie să fii și puțin inventiv. Folosește o șină pentru draperii în locul unui cuier dacă spațiul nu îți permite poziționarea acestuia. Pe acestea pot fi agățate diverse cârlige care îți vor asigura spațiul de depozitare pentru hainele tale.
3. O pată de culoare
Nu uita să adaugi o notă colorată în hol pentru a crea un spațiu mai prietenos și mai primitor. Acest lucru este cu atât mai important atunci când ai copii. Sigur nu se vor mai grăbi să își arunce hainele și să fugă la joacă pentru că vor fi complet absorbiți de spațiul în care se află deja.
4. Utilizează spațiul în întregime
Zona de intrare poate fi mică, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să rămână nefolosită. Poți crea un spațiu de depozitare pe verticală care să ajungă până în tavan. Da, probabil vei avea nevoie de o mică scară pentru a accesa zona, însă raportul avantaje-dezavantaje este clar înclinat spre partea pozitivă.
5. Nu uita de cel mai bun prieten al tău
Acest punct se aplică iubitorilor de animale. Atunci când amenajezi holul de intrare în casă este foarte important să nu uiți de animalul tău de companie, mai ales dacă este câine. După cum sigur știi deja, câinii sunt foarte needy și își așteaptă stăpânii la intrare. Asigură-te că există o zonă specială pentru cel mai bun prieten al tău unde să te aștepte în condiții de maxim comfort.
6. Atenție sporită la zilele ploioase
Un aspect pe care majoritatea oamenilor îl pierd din vedere este umbrela. Poate nu te gândești la ea atunci când soarele strălucește pe cer, dar sigur te bucuri că o ai la îndemână atunci când plouă. Doar că în astfel de zile, atunci când vii înapoi acasă, habar nu ai ce să faci cu umbrela udă și ajungi să uzi toată casa până îi găsești un loc în care să se usuce. Pentru a evita întreaga tevatură, nu mai bine creezi, de la bun început, un spațiu special destinat umbrelelor? Standurile pentru umbrele sunt disponibile la majoritatea magazinelor de mobilă și vin în diverse forme și dimensiuni, în funcție de nevoiele tale. Deci indiferent cum decizi să amenajezi holul, sigur vei găsi un model potrivit pentru tine.
7. Raftul pentru pantofi
De la ordine la haos este doar un pas atunci când vine vorba de pantofi, în special în hol. În loc să aștepți dezastrul să te lovească, mai bine gândește de la bun început la cea mai eficientă modalitate de depozitare a acestora. Poți crea tu un spațiu de depozitare eficient sau poți achiziționa unele dintre cele mai eficiente rafturi pentru pantofi direct din magazinele specializate.
8. Plicuri și chei
Statisticile arată că, după telefon, cheile se pierd cel mai ușor în propria casă. Dacă nu vrei să stai dimineața și să cauți disperat după cheile de la mașină sau după cele de la casă, asigură-te că ai o zonă specială pentru acestea. Aceasta poate include și un spațiu în care să ții plicurile de facturi sau orice alt tip de corespondență.
Dacă ți-au plăcut sfaturile noastre, mai avem câteva poze inspiraționale pentru tine. Și nu uita, casa este oaza ta de liniște. Decoreaz-o astfel încât să te reprezinte!
Spor la decorat!