Cum să ai un spațiu mai luminos

Visul fiecărui proprietar este un spațiu luminos. Din păcate, planul nu iese întotdeauna așa cum ne dorim din diverse motive: locația, bugetul, proiectul etc. Deci atunci când geamurile mai mari ies din discuție, ce faci? Ei bine, nu începi să îți cauți altă locuință, ci apelezi la câteva trucuri recomandate de experți care să aducă îmbunătățirile de care ai nevoie. Și pentru că un decor complet alb sau în nuanțe neutre este cea mai basic opțiune, vom sări peste ea și vom vedea ce altceva ai putea face.
Iată câteva dintre recomandările designerilor de interior:
1. Spală geamurile
Da, ai citit corect. Acesta chiar este un sfat dat de designeri de interior clienților lor. Spală geamurile. Atât de simplu. Pentru că ploaia, praful, poluarea, toate se așează ușor ușor pe geamurile tale și formează un strat subțire la început, dar din ce în ce mai gros, de murdărie care împiedică lumina să intre. Și dacă situația nu e tocmai gravă atunci când ai geamuri gigantice pe care intră foarte multă lumină, ea se schimbă complet atunci când ai geamuri micuțe, orientate spre nord, unde soarele nu ajunge niciodată. În plus, a spăla geamurile este de 1000 de ori mai simplu decât a face loc unora noi. Deci spală geamurile!
2. Folosește culori solare
Acesta este un sfat recurent la noi pe blog, dar nu avem ce face. Este un sfat foarte eficient și aplicabil în numeroase situații. Este o metodă sigură pentru cei ce iubesc culoarea de a face mai luminos un spațiu întunecat. Galben, portocaliu, un roșu frumos, oricare dintre aceste culori poate face minuni în casa ta.
3. Vopsește tavanul în culoarea cerului
Nimic nu ne face ziua mai frumoasă decât cerul senin. Dacă vrei să te bucuri de aceeași senzație la tine acasă, vopsește tavanul în culoarea cerului. Vrei să adaugi o notă artistică? Câteva detalii aurii vor face diferența.
4. Ia în considerare podele deschise la culoare
Un truc folosit de foarte mulți designeri de interior pentru a face un spațiu întunecat să pară mai luminos este să folosești podele deschise de culoare. Acestea vor reflecta mai bine lumina existentă, dar mai au un avantaj surprinzător: dacă sunt amplasate în spații foarte circulate ele maschează mai bine posibilele zgârieturi ce pot apărea pe ele.
5. Include multe oglinzi în decor
A venit momentul pentru puțină fizică: orice suprafață reflectorizantă va dubla cantitatea de lumină din camera ta. Pentru eficiență maximă așează o oglindă mare vis a vis de cea mai mare oglindă din cameră. Sau aranjează mai multe oglinzi mai mici care să capteze mai multă lumină. Acest truc este foarte util chiar și în cele mai întunecate zone din casă, cum ar fi scările închise.
6. Renunță la draperii
Intimitatea este foarte importantă, însă draperiile nu sunt singura opțiune pentru a te bucura de ea. Există geamuri special tratate pentru a oferi intimitate care nu îți transformă casa în bârlogul unui vampir așa cum o fac draperiile foarte groase. Dacă vrei mai multă lumină înlocuiește-le cu draperii dintr-un material mai ușor, translucide, care permit luminii să pătrundă în încăpere.
7. Poziționează rafturile perpendicular pe sursa de lumină
Puțină lume știe faptul că atunci când poziționezi orice tip de raft parale cu geamurile, acesta va obstrucționa lumina. Atunci când gândești designul unei camere trebuie să iei în considerare faptul că lumina are nevoie să circule, iar rafturile amplasate perpendicular pe sursa de lumină asigură buna circulație a acesteia.
8. Îmbrățișează maximalismul
Da, ne întoarcem la maximalism așa cum am făcut-o de multe ori anul acesta. Și de ce nu am face-o? Un perete într-o culoare statement și câteva elemente wow vor da energie oricărei încăperi și o vor face să pară mult mai luminoasă.
9. Folosește elemente în culori metalice
Elementele decorative metalice sunt o altă opțiune simplă și foarte eficientă de a transforma un spațiu întunecat. Indiferent că optezi pentru o oglindă cu ramă metalică, pentru corpuri de iluminat metalice, pentru obiecte de artă sau orice alt element decorativ metalic, acestea îți vor asigura suprafața reflectorizantă necesară pentru a face lumina să ricoșeze în toată camera. În plus, întreg decorul va părea mult mai classy și mai luxuriant.
10. Alege cu grijă sursele suplimentare de lumină
Locul în care poziționezi sursele de lumină în orice încăpere este foarte important. Pentru a fi eficiente, acestea trebuie să aibă putere, dar și spațiu în care să se reflecte. Astfel, asigură-te că opus geamurilor ai o lampă care să completeze lumina ce dispare pe măsură ce ziua se micșorează. În plus, fii atent ce fel de becuri cumperi. Lumina rece este mult mai puternică decât lumina caldă sau cea naturală, însă atunci când faci alegerea trebuie să știi și ce fel de atmosferă vrei în momentul în care se lasă seara.
11. Taie copacii din fața geamului
Dacă lumina nici măcar nu poate ajunge la fereastră, este imposibil să ai un spațiu luminos. Deci dacă în fața geamurilor tale se găsesc tufișuri sau pomi, ai grijă să îi tai cu regularitate. În plus, dacă geamurile sunt orientate spre sud, copacii nu se vor dovedi eficienți pentru a ține departe căldura verii, în schimb vor împiedica lumina și căldura să intre pe timpul iernii.
Acestea sunt doar câteva dintre cele mai eficiente metode de a face orice spațiu să pară mai luminos. Ai și tu câteva secrete de împărtășit? Le așteptăm în comentarii. Până atunci, spor la renovat!