Tonurile feminine: cum să păstrezi echilibrul?

Pentru doamnele și domnișoarele singure, tonurile feminine sunt la ordinea zilei, însă atunci când un bărbat apare în peisaj, situația se schimbă. De cele mai multe ori, când vine vorba despre designul casei, atunci când spațiul este împărțit de un cuplu acesta tinde să fie neutru sau masculin. Totuși, din ce în ce mai mult, tonurile feminine își fac simțită prezența în decorațiunile interioare. Acestea sunt mult mai delicate și se pot dovedi mult mai liniștitoare, însă este foarte important să nu le utilizezi în acces. Ultimul lucru pe care îl dorești este să transformi casa ta în casa de vis a lui Barbie.
În aceste condiții se ridică firesc întrebarea: cum să păstrez echilibrul? Ei bine, este mai ușor decât crezi, iar în continuare îți vom spune exact ce ai de făcut:
1. Folosește o schemă de culori care să vă mulțumească pe amândoi
Când spui feminin gândul îți zboară instant la roz. Acesta este un paradox deoarece nu toate femeile preferă rozul, așa cum nu toți bărbații preferă albastrul. Deci schema de culori a casei tale poate varia foarte mult și poate satisface gusturile tuturor ocupanților.
Ce culori se potrivesc cel mai frumos și îmbină armonios femininul și masculinul? Ei bine răspunsurile sunt foarte diverse: maro și roz sau bleumarin și roz, albastru și gri, verde mentă și roșu, albastru turcoaz cu orice. Important, indiferent de combinația de culori pe care o alegi, este să folosești una dintre culori ca și dominantă, în funcție de ceea ce îți dorești pentru spațiul pe care îl decorezi, iar a doua culoare să o folosești pentru accente.
Quick tip: Folosește culorile masculine pentru pereți și mobilă, iar culorile feminine păstrează-le pentru accente.
2. Alege materialele potrivite
În articolul 12 trenduri de design interior ce vor face furori în 2020 ne-am concentrat doar pe culorile feminine, însă acest trend înseamnă mai mult decât culoare. Da, echilibrul stă foarte mult în acest aspect, însă mai trebuie să iei în considerare și altele, cum ar fi materialele pe care le utilizezi.
De exemplu, materialele ușoare, cum ar fi voalul sau catifeauna, sunt considerate materiale feminine, în timp ce materialele rigide, cum este pielea sau brocartul, sunt materiale mult mai masculine. Astfel, acestea pot spune la fel de multe despre stilul decorativ ca și culoarea propriu-zisă.
3. Upgrade pentru stilul clasic
Noul stil mai feminin de design interior nu înseamnă o întorcere la excesul de print floral, dantelă și alte elemente clișeice. Acesta este mai degrabă o estetică clasică ce primește un spin eclectic. Astfel, printurile florale rămân, însă ele sunt mult mai vii și mai puternice, mult mai prezente.
De ce? Pentru că a trecut vremea camerelor sobre, minimaliste, specific masculine, lipsite de print și delicatețe. În 2020 designul interior înseamnă, în primul rând, reinterpretare, iar perspectiva este una mult mai delicată.
4. Arma ta secretă: contrastul
Decorul este perfect atâta timp cât spațiul nu este prea feminin, iar pentru aceasta ai absolută nevoie de contrast. Combină tonurile feminine cu elemente edgy, clean și contemporane. De exemplu, o bibliotecă modernă poate fi contrapunctul perfect pentru un perete foarte roz, iar un copr de iluminat cu un design industrial va fi pus în valoare perfect de o canapea plușată.
5. Vintage is cool
Și pentru că tot vorbim despre tonuri feminine, trebuie să vorbim despre vintage. Aceste două curente merg mână în mână în decorul interior pentru că, vreme de foarte mulți ani, decorul de interior a fost realizat special pentru femei, ele fiind cele care petreceau cel mai mult timp în casă. Deci toate acele piese cu linii curbe și diverse ”înflorituri” stilistice specifice epocii victoriene și nu numai sunt ideale astăzi. Integrează-le într-un decor actual și bucură-te de efectul instant pe care îl au asupra oricărei încăperi și a tuturor oaspeților.
Ok. Acum că ți-ai făcut o idee, îți mai lăsăm câteva imagini care să te inspire:
Spor la decorat!